Magyar Természettudományi Múzeum

„Természet-tudás-találkozás”

A Földi kölök és a Fogas vakony – bemutatjuk a 2018-as Év emlősét: a földikutyát

A Magyar Természettudományi Múzeum több szinten is kapcsolódik a földikutya védelmében indított természetvédelmi programhoz. A múzeum kutatásai alapozták meg a program tudományos hátterét és az intézmény aktív részvételével történt hazánk második földikutya-rezervátumának létrehozása 2017-ben. Mindez kulcsfontosságú lépés a kisemlős fennmaradásában.
A földikutyák kutatását, ma már modern, molekuláris taxonómiai, genetikai módszerekkel folytatja a múzeum. Az elmúlt 5 év tudományos kutatásainak eredményét mutatjuk be dióhéjban, így teljesítve társadalmi szerepvállalásunkat, hogy a biodiverzitás védelmének eszméjét minél több emberhez eljuttassuk, a környezeti nevelés révén szemléletet formáljunk és részt vegyünk az aktív természetvédelemben. A rendezvény látogatóival most játékos formában ismertetjük meg napjaink egyik legfurcsább emlősét, a földikutyát.

Európa harmadik legnagyobb természettudományi múzeumába egy barázdás bálna 2 tonnás csontváza alatt léphetnek be a látogatók. Kiállításainkkal az élet sokfélesége, sokszínűsége előtt tisztelgünk. A biológiai változatosság előtt, amelyen az ember túlélése is múlik. Az élet bárkáján a világ minden tájáról összesereglett növény-és állatfajok utaznak. A gyapjas mamut rekonstrukciója a múzeum nyitása óta várja és szemléli a látogatókat, és testközelbe hozza a Jégkort. A Sokszínű ÉLET kiállításban nemcsak vele, hanem azokkal az emberekkel is találkozhatunk, akik valaha vadászták. Az iharkúti lelőhelyről leírt első magyar dinoszauruszok, egyéb őshüllő- és dinófajok eredeti leletei, életnagyságú rekonstrukciói, teljes csontvázak, tudományos szenzációk, valódi ásatási helyszín várja a múltba vágyókat és a dinók rajongóit. Ásványkiállításunkban mintegy 450 példányon keresztül mutatjuk be a Föld mélyének kincseit, az ásványok csodálatos forma- és színvilágát. A kiállítások megtekintésén kívül arra is remek lehetőségek kínálkoznak, hogy az ide látogató gyerekek egy-egy múzeumi óra keretében többet tudjanak meg a rovarok, a mamutok, a korallzátonyok vagy éppen a magyar dinók életéről. A különböző korosztályok igényei alapján berendezett foglalkoztató termeinkben számos eredeti tárgy és hiteles másolat várja a természet csodáinak felfedezőit.

balna

Magyar Természettudományi Múzeum – „Természet-tudás-találkozás”
1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.
Tel.: (06-1) 210-1085, E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Honlap: www.mttm.hu

Hírlevél feliratkozás

Támogatóink, együttműködő partnereink

© Heiling Média Kft.