Cirrhopp

Ékszerek és kiegészítők újrahasznosítható alapanyagokból

Balogh Kinga, a brand tervezője 2011 óta tervez és készít újrahasznosítható anyagokból textilékszereket és kísérletezik PET-palackkal is, mint alapanyaggal.

A textilékszerek esetében az adott fonási, szövési, csomózásos textiltechnikákat saját ötletekkel ötvözi. Megunt, de nem elhasználódott pamut ruhadarabokból dolgozik, melyekből végtelen színvariációjú, antiallergén, bababarát ékszerek, kiegészítők születnek. Segítségével a még használható ruhadarabok – az újra viselés mellett – a kreatív feldolgozással új funkciót kapnak.

A tanulmányok és többszörös nekiveselkedések után 2017-ben végre olyan formába kerültek a pillepalack ékszerek is, melyek már túlmutatnak a trash-art közhelyein. Akvarell-szerű festésüknek köszönhetően szemet gyönyörködtető, színekben tobzódó darabok születtek.

Kinga fontosnak tartja, hogy átadja másoknak is a technikák egy részének fogásait, hiszen az újrahasznosítás, az értékek megőrzése mindenkit megillet, aki érzékeny erre, így országszerte textilújrahasznosító-workshopokat tart. Workshopjain sok óvodapedagógus, tanító vett már részt, mely különösen fontos a következő generáció környezeti és kreatív nevelése szempontjából. Gyermek-workshopok, táborok keretében pedig közvetlenül lehetséges a fiatalok ilyenformán való fenntartható fejlődésre nevelése, érzékenyítése.

Cirrhopp – Ékszerek és kiegészítők újrahasznosítható alapanyagokból – úgy mint textil és pillepalack – a körkörös gazdaság jegyében

Hírlevél feliratkozás

Támogatóink, együttműködő partnereink

© Heiling Média Kft.