7PRÓBA játékunkon pecséteket lehet gyűjteni a kiállítóink által működtetett hétpróba helyszíneken.
A nehézségtől függően 1, 2 vagy egyszerre akár 3 pecsét is szerezhető egy feladat megoldásával.
A sorsoláson való részvételhez 7 pecsétet kell összegyűjteni a játékosoknak 7PRÓBA-útlevelükbe.

 A 7PRÓBA-játék főnyereményei:

  • Egyedi falióra az Industrial Kid jóvoltából
  • Divatos táska a Repityke jóvoltából
  • Compastor házi komposztáló

 

A további nyereményeket ide klikkelve tekintheti meg!
A verseny részletes szabályait itt olvashatja!

 

7PRÓBA helyszínek:

Tudod-e, hogy mikor szerelmeskednek a giliszták? Mi a kukac? Melyik a legnagyobb giliszta? Mit gondolot Darvin a gilisztákról? Mit lehet komposztálni és mit nem? No és mennyi a kívánatos humusztartalom a talajban? Ha jó válaszokat adsz, egy 7PRÓBA pecsét a jutalmad!

A zöld életmódváltás a személyes jólléttel kezdődik. Találd meg a belső harmóniát, hogy kapcsolódhass másokhoz és a Természethez! Fordítva sajnos nem megy. Ismerd meg a jóllét 12 dimenzióját és nézd meg, melyikkel hogy is állsz! A végén megtudod, min kell dolgoznod, hogy sikeresen tudj változtatni. Jobban leszel tőle és még két pecsétet is kaphatsz.

A Seed Bonbon magbonbonjaihoz használt vetőmagokat mutatjuk be, és meg kell adnod, melyik növény magját látod. Segítségképpen régi növényrajzokat mutatunk, amelyeken az adott növény részei és a magok is látszódnak.

A SZIE Zöld Út Nyelvvizsgán a kezdetektől fogva jelen van a környezetvédelem és a környezettudatosság témaköre, ami egyre többször kerül elő a nyelvvizsgákon és nyelvi érettségiken is. Gyere és játssz velünk! Az első 100 játékos a pecsét mellé szószedetet is kap ajándékba.

Vegyél részt a környezetbarát fatüzelésről, komposztásról szóló totók, természetismereti kvíz- és kirakós játékaink, vagy természetismereti összepárosító játékunk egyikén és 1 7PRÓBA pecséttel jutalmazzuk!

Tudtad, hogy a világon előállított élelmiszer egyharmada végül a szemetesben végzi? Vajon hol, a folyamat mely pontján keletkezik a legtöbb élelmiszer-hulladék? A szállításnál? A boltok polcain? Netán a háztartásokban? Milyen praktikákkal lehetne ezt megelőzni? Mi "készülhet" a használt sütőolajból? És miként oldható meg a komposztálás városlakóként?

Hogyan lesz élhetőbb egy város a tájépítészek munkája nyomán? Próbáld ki Te is ezt a kihívást egy interaktív terepasztalon! Rendezd be a tájat! Tedd zölddé környezeted!

Mi a különbség a recycling és az upcycling között?
Melyik kerékpáralkatrész használható újra?
És melyik hasznosítható újra?
Hogyan fognál hozzá?
Engedd szabadon a kreativitásod és szerezd meg a pecséteket!

Látogass el standunkra és tedd próbára tudásod a szelektív hulladék gyűjtésről! Töltsd ki szelektíves totónkat, rakd ki a kirakóst, vagy szelektálj! Ha valamely feladatot sikeresen elvégzed 1 7PRÓBA pecsét a jutalmad!

A Védegylet standjánál három próbát is tehetsz: légy színező kedvedben, vagy fedezd fel a meghökkentő számokat az élelmiszerpazarlással kapcsolatban, de az aktivistább szelleműek magbombát is készíthetnek! Nem kell félni, nem robban! Ha egy próbát teljesítesz, két 7PRÓBA pecsétet kapsz érte!

Gondolnád, hogy két színárnyalat elkülönítése vagy egy illatminta felismerése is jelenthet kihívásokat? Próbáld ki képességeidet és ismerd meg, hogyan tréningeznek a profi kóstolók és illatfejlesztők!

A földikutya TOTÓ kitöltésével a 7próbázók egy földikutyás kitűzőt kapnak ajándékba a 7PRÓBA pecsét mellé. A földikutyáról a hiányzó ismereteket a standon elhelyezett roll upokról és a múzeum munkatársaitól tudhatják meg.

Gondoltad, hogy ékszert nem csak drágakövekből, lehet készíteni? Még az is ékesíthet bárkit, ami a szemétben végezné, ha ügyes kezek közé kerül. Gyémántokat nem ígérünk, de kézműves műhelyünkben kipróbálhatod, hogyan lehet hulladékokból ékszereket készíteni. A siker jutalma két 7PRÓBA pecsét.

Mennyire vagy vintelligens? Felismered a különböző aroma- és illatjegyeket? Ki tudod választani a kakukktojást? Tekints be velünk a kóstolás rejtelmeibe vizes oldatok segítségével!

Szemléletformáló játékokkal várjuk a hulladékcsökkentés iránt érdeklődőket! A Re-kerék c. játékunkkal kiszámolhatod a hulladékos lábnyomodat, a Környezettudatos vásárlás molinóval pedig megtudhatod, mire érdemes vásárláskor odafigyelned! Standunkon vállalunk környezeti tanácsadást is és kiadványok színesítik a standot.

Hírlevél feliratkozás

Támogatóink, együttműködő partnereink

© Heiling Média Kft.