7PRÓBA játékunkon pecséteket lehet gyűjteni a kiállítóink által működtetett hétpróba helyszíneken.
A nehézségtől függően 1, 2 vagy egyszerre akár 3 pecsét is szerezhető egy feladat megoldásával.
A sorsoláson való részvételhez 7 pecsétet kell összegyűjteni a játékosoknak 7PRÓBA-útlevelükbe.

 A 7PRÓBA-játék főnyereményei:

  • Egyedi falióra az Industrial Kid jóvoltából
  • Divatos táska a Repityke jóvoltából
  • Compastor házi komposztáló

 

A további nyereményeket ide klikkelve tekintheti meg!
A verseny részletes szabályait itt olvashatja!

 

7PRÓBA helyszínek:

Vegyél részt a környezetbarát fatüzelésről, komposztásról szóló totók, természetismereti kvíz- és kirakós játékaink, vagy természetismereti összepárosító játékunk egyikén és 1 7PRÓBA pecséttel jutalmazzuk!

Gondoltad, hogy ékszert nem csak drágakövekből, lehet készíteni? Még az is ékesíthet bárkit, ami a szemétben végezné, ha ügyes kezek közé kerül. Gyémántokat nem ígérünk, de kézműves műhelyünkben kipróbálhatod, hogyan lehet hulladékokból ékszereket készíteni. A siker jutalma két 7PRÓBA pecsét.

Szemléletformáló játékokkal várjuk a hulladékcsökkentés iránt érdeklődőket! A Re-kerék c. játékunkkal kiszámolhatod a hulladékos lábnyomodat, a Környezettudatos vásárlás molinóval pedig megtudhatod, mire érdemes vásárláskor odafigyelned! Standunkon vállalunk környezeti tanácsadást is és kiadványok színesítik a standot.

A SZIE Zöld Út Nyelvvizsgán a kezdetektől fogva jelen van a környezetvédelem és a környezettudatosság témaköre, ami egyre többször kerül elő a nyelvvizsgákon és nyelvi érettségiken is. Gyere és játssz velünk! Az első 100 játékos a pecsét mellé szószedetet is kap ajándékba.

Gondolnád, hogy két színárnyalat elkülönítése vagy egy illatminta felismerése is jelenthet kihívásokat? Próbáld ki képességeidet és ismerd meg, hogyan tréningeznek a profi kóstolók és illatfejlesztők!

Hogyan lesz élhetőbb egy város a tájépítészek munkája nyomán? Próbáld ki Te is ezt a kihívást egy interaktív terepasztalon! Rendezd be a tájat! Tedd zölddé környezeted!

Tudod-e, hogy mikor szerelmeskednek a giliszták? Mi a kukac? Melyik a legnagyobb giliszta? Mit gondolot Darvin a gilisztákról? Mit lehet komposztálni és mit nem? No és mennyi a kívánatos humusztartalom a talajban? Ha jó válaszokat adsz, egy 7PRÓBA pecsét a jutalmad!

A zöld életmódváltás a személyes jólléttel kezdődik. Találd meg a belső harmóniát, hogy kapcsolódhass másokhoz és a Természethez! Fordítva sajnos nem megy. Ismerd meg a jóllét 12 dimenzióját és nézd meg, melyikkel hogy is állsz! A végén megtudod, min kell dolgoznod, hogy sikeresen tudj változtatni. Jobban leszel tőle és még két pecsétet is kaphatsz.

Mi a különbség a recycling és az upcycling között?
Melyik kerékpáralkatrész használható újra?
És melyik hasznosítható újra?
Hogyan fognál hozzá?
Engedd szabadon a kreativitásod és szerezd meg a pecséteket!

A Védegylet standjánál három próbát is tehetsz: légy színező kedvedben, vagy fedezd fel a meghökkentő számokat az élelmiszerpazarlással kapcsolatban, de az aktivistább szelleműek magbombát is készíthetnek! Nem kell félni, nem robban! Ha egy próbát teljesítesz, két 7PRÓBA pecsétet kapsz érte!

A földikutya TOTÓ kitöltésével a 7próbázók egy földikutyás kitűzőt kapnak ajándékba a 7PRÓBA pecsét mellé. A földikutyáról a hiányzó ismereteket a standon elhelyezett roll upokról és a múzeum munkatársaitól tudhatják meg.

Tudtad, hogy a világon előállított élelmiszer egyharmada végül a szemetesben végzi? Vajon hol, a folyamat mely pontján keletkezik a legtöbb élelmiszer-hulladék? A szállításnál? A boltok polcain? Netán a háztartásokban? Milyen praktikákkal lehetne ezt megelőzni? Mi "készülhet" a használt sütőolajból? És miként oldható meg a komposztálás városlakóként?

Mennyire vagy vintelligens? Felismered a különböző aroma- és illatjegyeket? Ki tudod választani a kakukktojást? Tekints be velünk a kóstolás rejtelmeibe vizes oldatok segítségével!

Látogass el standunkra és tedd próbára tudásod a szelektív hulladék gyűjtésről! Töltsd ki szelektíves totónkat, rakd ki a kirakóst, vagy szelektálj! Ha valamely feladatot sikeresen elvégzed 1 7PRÓBA pecsét a jutalmad!

A Seed Bonbon magbonbonjaihoz használt vetőmagokat mutatjuk be, és meg kell adnod, melyik növény magját látod. Segítségképpen régi növényrajzokat mutatunk, amelyeken az adott növény részei és a magok is látszódnak.

Hírlevél feliratkozás

Támogatóink, együttműködő partnereink

© Heiling Média Kft.